Världens kortaste krig

visste ni att världhistoriens kortaste krig utkämpades den 27e augusti 1896 mellan Storbritannien och Zanzibar. Det varade i hela 38 minuter.. Det kan man tycka vara ett riktigt onödigt krig..

Metallica

Visste ni att Metallicas debutalbum skulle egentligen hetat "Metal Up Your Ass", vilket skivbolagscheferna inte gillade. Då skrek Cliff Burton kill 'em all! (han syftade då på cheferna), vilket dom aldrig förstod.
Kill 'em all blev sedan skivans namn

Fanta Eller Cola?

Jag är ju en cola drickare, och ja massa socker bla bla bla, men visste ni att det faktiskt innehåller mer socker i fanta än i coca cola..

onani

som jag också nämnt i tidigare inlägg detta med sex, vad man förbränner och dittan och dattan..
Visste ni att om man onanerar i tio minuter, så förbränner du exakt lika mycket som om du skulle vara ute och jogga i tjugo minuter, så skit i tidiga joggingturer i slask och skit. Onanera utav bara helvete istället så är stranden er sen ;)

Namn

Jag tog ju upp detta med namn i ett tidigare inlägg och ville också lägga till lite onödigt vetande där.
Det finns två personer i Sverige som heter Skalman, lätt att jag hade kunnat döpa min unge till det, as coolt!

spindlar eller döden?

Visste ni att folk i allmänhet är mer rädd för spindlar än för döden.
Vad är ni där ute mest rädda för?

Guldfiskar

Jag vet att en del undrat om varför guldfiskar finns i så många olika storlekar.
Svaret på detta är faktiskt så att dessa så guldfiskar anpassar sig efter den yta dom har att leva på
Därför blir dom inte så stora i ett akvarium eller liknande, men kan däremot växa sig mycket större i tex en stor pool eller havet :)

Svar på frågor

Fråga 1: Hur vet man att en räka är en "hane" eller "hona"
Svar: Det är faktiskt såhär att räkor är hanar från första början, faktiskt tills dom är ungefär 2,5-3 år gamla då blir dom honor.
Det är också bara honor som fångas in som vi äter, för hanarna fastnar aldrig i nätet, dom är alldeles för små.

Fråga 2: Hur lång är världens kortaste man/kvinna?
Svar: Jag vet att han som var världens kortaste man hette He Pingping, han var 73 cm lång och dog tyvärr den 13 mars vid 21 års ålder. Men jag läste i tidningarna för ett tag sedan att det är en ung herre på 17 år som är 53 cm lång, och han kommer klassas som världens kortaste man så fort han fyllt 18 år.

Rocker?

Visste ni alla rockfans att "Corna", det tecken du gör med handen på rockkonserter, är egentligen en gest för att få det "onda ögat" att inte ta dig.

kameleont

Kameleonterna är bäst bland djuren på att räcka ut tungan. En del av dem har en tunga som är längre än djurets egna kropp.

Fotboll

Ni alla där ute som gillar fotboll, visste ni att Xabi Alonso som spelar i Real Madrid och i spanska landslaget.
Han var faktiskt med och spelade i Gothia Cup 1987 då var han bara 6 år gammal.

Bart Simpson

Alla gillar väl Simpson? Men något inte många vet är att den person som gör rösten till Bart Simpson är en kvinna, de ni :)

Frågestund!

Nu tänkte jag kolla med er, mina läsare, även om bloggen är helt ny har jag en hel del som varit inne och kikat och det är riktigt kul. Så jag tänkte kolla med er, om ni har något galet som ni vill ha svar på?
Allt onödigt vetande är bra vetande, och glöm inte att dom knäppaste frågorna är dom roligaste. Så fråga på, så tar vi onödigt vetande till en ny nivå!

Otippade dödsfall

100 personer dör årligen till följd av att ha satt en kulspetspenna i halsen. Riktigt klantigt!

1 på 2 miljarder

Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder. Oddsen är inte jättebra alltså, men man har ju fortfarande en chans ;)

FORD

Henry Ford, vet väl alla vem det är, men visste ni att mannen hade inget körkort.. snacka om snyggt jobbat haha.

Vill ni bränna kalorier?

Har du aktivt sex, och inte bara ligger som en passiv död säl, ja då förbränner du 360 kalorier i timmen.. Det är bara att tuta och köra helt enkelt om ni vill hinna till stranden i sommar ;)

En kossa

Man kan leda en ko ned för en trappa, men att leda en ko upp för en trappa, det är faktiskt omöjligt!
Men men, vad ska den upp för en trappa och göra?

mushjärta

Vet ni hur många gånger ett människohjärta slår i minuten?
Jag vet iallafall att ett mushjärta slår 650 gånger per minut, det är mycket, haha

tänka en tanke och det blir så

Det hade vi alla velat, tänke en tanke och så bara blev det så.
Det kan faktiskt en sorts hammarhaj göra.
Den kan göra abort genom att bara tänka tanken, JAG VILL OCKSÅ!

Smsbomba

Jag jobbar ju med just detta, mobiltelefoni, och jag ser dagligen ungdomar som verkligen bombar sms haha.
Men visste ni att varje dag skickas det fler sms än det totala antalet invånare i världen.
GALET!!

Hemsidor

Vi alla vet ju att det finns galet mycket hemsidor i nuet. MEN visste ni att 17 procent av alla dessa hemsidor är pornografiska, just siffran 17 är kanske inte så mycket att hänga i granen, men när procenten kommer till och när man faktiskt vet hur många miljoner sidor det finns, då tycker i allafall jag att det är galet mycket.
Bort med skiten!

Substantiv

Substantiv är ord som du sätter "fan" eller "jävel" efter: klockfan, flaskjävel, skruvjävel osv.
Bra Skit!

Al Capone

Visste ni att vår allas kära Al Capone slutade skolan vid 14 års åldern då han slagit ner sin käre skolfröken.
Jag hoppas verkligen att han bad om ursäkt till henne efteråt.

Jag är impad av vissa..

Filmer, just hur vissa saker görs eller så, och i filmen "när lammen tystnar" så  blinkar inte Hannibal Lector (Anthony Hopkins) inte en enda gång.. Alltså alrdig! Status på det

Kissies Blogg..

Detta tycker jag är lite kul..
Visste ni att 68 procent av Kissies blogginlägg är negativa.. Helt galet för mycket.. Hon borde bli mer positiv i sina inlägg.. Innan det går helt utför för henne.

Grey's Anatomy

Jag gillar denna serien, och dom har bra låtar i avsnitten, nu vet jag varför, för att varje avsnitt är döpt efter en låttext.

Frimärken

Jag tycker ju att det är inte någon big deal hur man sätter fast frimärket på post man ska skicka, det spelar väl ingen roll om det är snett, upp och ner eller ja, hur man nu sätter frimärket.
MEN i Storbritannien är det landsförräderi att sätta ett frimärke med drottningens ansikte på fel, alltså inte upp och ner, inte snett.. För då är det landsförräderi!

Isbjörn

Visste ni att isbjörnar, dom söta stora vita isbjörnarna har svart skinn? så under all kritvit päls, så är dom svarta.
Och vi har rasister runt om på jorden som gnäller om att man bara får vara vit eller svart.. Ni kan ta en extra titt på isbjörnarna, alla tycker om dom lika mycket, även fast dom är just detta: VITA OCH SVARTA!

Jasplan

Jag tänkte faktiskt på en sak, som säkert är jättekonstig, men skit samma..
Dom flesta i Sverige går ju till tandläkaren några gånger i sitt liv, för att laga saker, se så allt ser rätt ut, men jag vet att det finns några människor i Sverige som inte kan laga sina tänder om dom är trasiga.
Sverige skickade ju precis Jasplan till Lybien, och det är just dom, piloterna som flyger dessa Jasplan, som inte kan ha lagat hål i tänderna för att trycket när dom flyger sina Jasplan gör så att lagningen sprängs.

Barn - Vuxna

Nu vet jag varför jag ibland drömmer mig bort med att jag vore ett barn igen, för barn skrattar så jäkla mycket mer.
En fyraåring skrattar normal 400 till 500 gånger per dag, medan en vuxen skrattar 15, det är galet stor skillnad!
INTE konstigt att man vill vara barn igen.

Skelett

Man har ingen känsel i skelettet, det är det som finns runt skelettet som gör ont vid benbrott. Vid brott på stora ben såsom skenben, lårben och överarmsben kan köttet "piskas" av smällen när benet går av. Därav den omedelbara smärtan.

Hitler.

Visste ni att Hitlers favoritfilm var king kong?

Coca cola

Jag är en riktig Coca Cola nörd, jag älskar Coca Cola, och det är ganska kul att utan färgmedlet så är faktiskt Coca Cola grönt, och om ni inte redan visste detta så innehöll det faktiskt kokain i Coca Cola fram till år 1929 då det togs bort ur receptet. och att det var förbjudet med Coca Cola i Sverige fram tills 1953 eftersom Coca Cola innehöll Fosforsyra och koffein.

Reklam - Klockor

Visste ni att när företag gör reklam för klockor, så ställs klockorna på tio över tio, för då ser klockorna gladare ut enligt vårat undermedvetna och då köper vi.. Intressant fakta det där.

Datorerna har utvecklats..

Tack och lov för det, för visste ni att den första datorn vägde hela 30 ton.. den hade jag velat ha.. KUNGLIGT!

Fina namn

Visste ni att det finns 7 stycken personer i Sverige som heter Pirat, 3 av dessa har namnet Pirat som tilltalsnamn. det finns 3 personer i Göteborg som heter Göte Borg, men ingen av dom har Göte som tilltalsnamn, men däremot har vi en dam i Göteborg som heter Lise Berg, och hennes tilltalsnamn är Lise :)

dömd till döden

Visste ni att "Elektriska Stolen" uppfanns av en tandläkare med namnet Harold P Brown i USA, då han bevittnat en ung mans död då han hade kommit i kontakt med en telegrafkabel med växelström.
Så Harold P Brown anlitades av en man och fick uppdraget att göra "elektriska stolen."
Så nu har jag ännu en anledning till att ha tandläkarskräck.. ;)

Apple - kärnvapen?

Jag som är riktig Apple nörd tycker detta är riktigt kul, visste ni att i deras användarvillkor säger att man inte får använda deras mjukvara inte får användas för att utveckla kärnvapen.. Då kan jag också tillägga att något sådant står inte i Microsofts användarvillkor.
Men detta är bra att veta, så nu vet ni alla Apple användare där ute, använd inte deras mjukvara till att utveckla kärnvapen, ni får köra på Microsofts iså fall!

Sexualkunskap

Kan ni gissa vilket land som var först ut med just detta ämnet i skolan.. Av alla länder så var vårat lilla avlånga land faktiskt först i världen med att undervisa sexualkunskap i skolan.. så det finns några saker att vara stolt över haha ;)

Elvis..

Något som jag tycker är kul det är det här med Elvis, och alla hans hängivna fans runt om i världen.. Ni har missat något.. Från början var Elvis faktiskt blond, och han färgade inte håret som liten bebis, utan typ precis innan han blev känd.. så ska ni vara en äkta Elvis, ja då måste ni ju gå all in ;)

Ge blod..

Det finns människor som är underbara och ger blod, sen finns det dom som inte gör det för att dom inte vill eller kan, men egentligen borde alla som kan ge blod göra just detta, som jag alltid tycker, det är alltid något egoistiskt med varje god gärning.
Så om man inte vill ge blod som en god gärning, då kan man ju alltid göra det för att vara egoistisk!
Det är nämligen så att imunförsvaret blir bättre hos människor som ger blod, för dom vita blodkropparna blir starkare om man byter ut dom då och då. Så ni som kan ge blod, bara att välja om ni vill göra det för att bara vara snälla eller för att ni är lite ego ;)

Vanliga namn

Vilka namn är dom vanligaste tycker ni? Jag vet att år 1953 var det vanligaste namnet Sören, inte för att vara elak mot dom som heter Sören, men jag hoppas inte det blir så populärt igen ;)

Läppstift..

Jag har aldrig gillat läppstift, asså läppglans på brudar är ju okej men läppstift, det kletar av sig och man får inte bort skiten, men nu vet jag varför jag egentligen inte gillar det, mer än att det klibbar över allt.
Läppstift bestod från början av blod, fett, arsenik och krossade fiskfjäll.. fiskfjäll? FY!

Vad tycker ni om..

Vad tycker ni om sex med djur? Jag tycker ju inte direkt att detta är en hit, men visste ni att i Libanon är det okej eller rättare sagt tillåtet att ha sex med ett djur, så länge djuret är av kvinnligt kön, är det manligt så straffas man med döden..
Då är ju min fråga.. Hur kan det vara okej att ligga med ett djur, men inte med någon människa som är av samma kön.. hmm..

Skrika

Jag hade velat testa detta, men ja det blir nog lite svårt, men forskare säger att om man skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar så har du producerat tillräckligt med ljudenergi för att värme en ynka kopp kaffe, fy fasen vad jobbigt, men det hade varit kul att testa.. men vet inte riktigt hur jag skulle hinna göra det då man måste jobba.

7 %

Jag är jävla stolt över att vara vänsterhänt, för det är bara 7 procent av jordens befolkning som är just detta, VÄNSTERHÄNTA! Sedan vet ju alla hur mycket bättre vänsterhänta personer är ;)

Artister med dålig fantasi..

Det är ju galet många som gillar AC/DC, jag är väl inget jättestort fan, och jag måste faktiskt ge dom ett minus. Det är för att dom hade så dålig fantasi när dom skulle välja vad dom skulle heta.. För bröderna Young valde sitt namn efter det som stod på lillsyrrans symaskin.
"Alternate Current/Direct Current" Efter det blev det alltså AC/DC.. Dålig fantasi grabbar.

När jag reser till Australien..

Jag har ju alltid velat åka till Australien, inte bara för att sola och bada, utan för jag vill se och klappa, eller ja hålla en Koala, men visste ni att koalor dör i de flesta fall när någon rör vid dom, på grund av hjärtattack, så där förstördes min dröm.. Här blev det inget klappa koalor..

Spotta

Dom flesta människor i vårt avlånga land spottar ju så det står härliga till, men vet ni vad som händer om man spottar på gatan i Singapore? Jo det kan jag berätta, man åker in i finkan, rätt in i fängelset. Så ni som har en planerad resa dit och ska tänka efter en gång extra innan ni spottar på gatorna där!

Något intressant..

Visste ni att Guinness rekordbok har rekordet i att vara den mest stulna boken från biblioteket.
Hur coolt är inte det om man frågar mig, att självaste boken i sig har ett eget rekord haha.

Visste ni att..

I Greene är det olagligt att äta jordnötter och att gå baklänges på trottoaren om en konsert pågår..
Galet roligt om man frågar mig.

TJoooo

Detta är en onödig blogg om massa onödigt vetande :) Så hoppas ni kommer hitta mycket trevligt här ;)
CIAAO

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0